William´s barnkalas

Jag är inne i full gång med planering för Wille´s barnkalas som kommer vara till helgen.
Först har han fotbolls cup på lördag förmiddag så på lörda eftermidda kommer det blir kalas här hemma !! Pirat-kalas även :p

Lite sent men nu är dom ialf ute..inbjudningarna som ja pillat på under lunchen & efter jobbet ida...
Enklast hade vart & köpa färdiga kort men som jag är så tycker jag att det är MKT roligare med egen design :)

Nu är det bara resten av planeringen kvar...är en hel del som ska göras för att slippa göra ALLT på lördagmorgon så ha ja redan börja me sånt som kan börjas me nu..inte så smart att lägga upp glassen redan i da kanske ;)


Koas...

En kaos morgon...Jocke tyckte tydligen de va varmt i sovrummet i natt & hade öppna fönstret, det slutar ju med att det är iskallt på morgonen & jag kan verkligen inte kliva upp ur sängen utan ligger hellre kvar under ett varmt täcke med Iwar tätt intill på ena sidan & Jocke på den andra..då är de svårt att slita sig.
Ja slocknar till & vakna med ett ryck 7:55 Wille börjar ju 8:15 så de vart bråttom...på med kläder & i med frukost. Han är desutom en morrontrött kille för de mesta så det gick i snigel fart.
Upp med han på skolan sen är de nästa kille som ska kläs & ätas...missar han frukost på dagis så vill ja inte komma mitt i frukost & störa det är inte så populärt, så 9:15 kom jag iväg med han & det blev en snabbt hem & nu sitter jag här & slänger i mig frukost. Hann inte tvätta håret heller Grrr!!!
Men jag har enbart mig själv att skylla.....
Fundera helt seriöst om ja ska ta bilen ner i da oxå...piss väder !! Så åker ja hem me den på lunchen så blir de inte så dyrt ändå me parkering !!!

Har även världens panik...hör & käpna men jag har faktiskt INGA skor att ta på mig i dag...höst skor !! Vad är det ????? Ngt som jag skulle behöva nu ialf känner ja !! Hel*** va irriterad jag blir på en sån sak...

Äh...nu måste ja dra mig...kan inte bli värre än att ja får gå barfota helt enkelt :p


Trötter

Middagen får vänta lite...måste fixa Willes inbjudningskort till barnkalaset nästa helg istället..
Samtidigt hittade jag en kille som tagit en eftermiddags lur..


Vår helg med lite av varje...

En helg som man inte kan klaga på..
Fredagen började med att min frisör kom hit direkt på morgonen & fixade till de sista på håret, fick bort de "gråá" Så nu ser det ännu bättre ut.
Jobbade min dag till 15:20 (eftersom ja inte va där förns 10:20 i morse pga färgningen..ordentlig som man är tog jag igen det)
Hämtade barnen & for ut till mamma...William skulle få sova där tills på lördagen.."Han som ALDRIG får sova där enligt han själv" hahahaha
Jag & Iwar for hem & hämtade Jocke åsså åkte vi ut & inhandlade lite saker som vi skulle ha tills i går kväll..

Lördagen började med att jag vaknade på "helt fel sida" mådde jätte konstigt hela dagen & va ovanligt trött & kände mig jätte sjuk..men ändå så hämtade min mamma upp mig & Iwar (Wille hade åkt me min pappa tidigare) så for vi upp på södraberget för min pappa körde backtävlingen som höll till den här helgen :)
Eftersom jag har vart där alla andra år vill man inte missa ett år som kanske blir det sista innan dom inte får ha tävling där längre.
Efter 2:a åket åkte jag & Iwar hem för de behövdes donas innan kvällens bravader..Jocke hade åkt på fotbolls match så de va bara att lägga på en högre växel !!
Strax efter fem började det rulla in bekanta här för vi skulle ha en trevlig skaldjurs kväll. Det blev MKT skaldjur, vin & trevligt sällskap som bestod av Jockes pappa, Jockes brorsa A, Mina föräldrar som även hade Nora med sig (min brorsdotter) Barnen va oxå hemma såklart & dom åt hur mkt skaldjur som helst !!
Vi hade en jätte trevlig kväll som vi hoppas kommer upprepas :)
När dom hade åkt somnade barnen på stört som hade vart uppe jätte tidigt på morgonen & full rulle hela dagen. Även Jocke somnade ganska snart, själv hade jag tvätt nere som ja va tvungen att ta hand om innan även ja slocknade !!

Idag har vi en lugn söndag..Wille är nu på kalas hos en kompis. Ska hämta han igen kl 18.
 Fredde, Jenny & Tindra har precis åkt härifrån & jag ska väl börja med maten är de tänkt..
Tacopaj är min idé idag :) Så länge sen vi åt de nu...fatta inte varför för de är ju så otroligt gott !!!

Iwar när vi skulle in på dagis i fredags..


nöjd shopping

Jag behövde ett par svarta byxor..jag kom hem med 5 par byxor från "Wera" från Åhlens. En kjol & ett par skor..för
155:- totalt !!
Tror ALDRIG jag gjort ett sånt otroligt bra köp nånsin tidigare..Byxorna kostade tidigare mellan 399-499:- st så man kan ju börja räkna hur mkt jag sparade in nu :) Sånt blir man glá av !!

Sen va ja tvungen att köpa nya regnbyxor till Wille..bara dom kostade dubbelt så mkt som mina kläder totalt :p


Nä..kan bara konstatera att jag är nöjd !!


Farväl sommar :(

Haft en bra dag..som de flesta dagar är för mig nu :)
Tyvärr inte så mkt intressant som hänt i da..så jag är lite tom om va ja egentligen ska skriva om...

Kan berätta att jag är riktigt irriterad att sommarn är över...för över är den för mig ialf :( kallt som sa*an & folk börjar köpa höst/vinter jackor..ja de är bara att konstatera..sommarn är historia nu !!!
 
Måste lägga Wille nu som absolut ska va uppe & se "Fångarna på fortet" på kvällarna :p

(halv taskig bild)


rosa moln

Dagarna går & de känns som ja flyger på små rosa moln.
Tänk om jag alltid, resten av mitt liv kommer vara såhär positiv & glad ? :)

Jobbet flyter på & jag känner tiden kommer ikapp mig & jag har inte ens 3 veckor kvar nu..vilket är mkt tragiskt !! Skulle kunna fortsätta hur länge som helst utan några som helst problem. Inte ofta jag hittar ett sånt ställe som jag trivs så bra på !!
Jag tar en dag i taget så kanske tiden går långsammare ;)

Williams andra dag på skolan har gått strålande, efter skolan följde han med sin kompis Tim hem..dom är av samma skrot & korn, fotboll är livet & är det tråkigt väder är det Tv-spel som hägrar !! Det är riktigt kul att William har så bra kompisar. Det är 3 grabbar som han hänger med mest & dom är så gulliga alla tre. Dom turas om från dag till dag om vem som ska följa med vem efter skolan..man vet ju själv hur det var när man va liten :) Nä vi skulle aldrig kunna flytta så han måste byta skola ialf. Är så nöjd som det är...

Iwar då..han är nog vildare än vildast !!
Igår när jag kom & hämtade han, då hade han ramlat & slagit bakhuvudet, i dag hade han ramlat & skrubba pannan & slagit munnen så hela munnen vart full me sand, ja va säger man..han måste pröva sina gränser helt enkelt.
Han är så otroligt go varje dag efter dagis för han är så slö & trött efter en hel dags lekande så det blir mest att vi sitter & myser i soffan..samtidigt en riktig mys kille !!

Nu ska ja återgå till min planering av Willes kalas som jag ha lovat han nu sen i maj =/ Men de blöev så eftersom alla for bort under sommarn så de va lika bra att vänta tills skolan satt igen tyckte jag. Så nästa helg blir de barnkalas !!!


skolstarten..

Nu kommer det fram mer & mer av det jag länge velat berätta..
Förlovningen har jag länge gått & sugit på, tänkte vänta till nästa år när vi firar 10 år tillsammans, men kunde inte vänta utan det blev på vår 9:års dag istället.
Får många frågor om bröllop, men det är inte prat om ngt bröllop för vår del inom den närmaste tiden. Därav valet av ring, jag ville egentligen bara ha en slät för att sedan lägga till en med sten..men eftersom jag kanske får vänta alldeles för länge på det valde jag nu en med sten på engång & jag älskar ringen..det är verkligen jag :D
i & med att ta det här steget kände jag att det var dags att vända blad..Där kommer mitt val av att gå ifrån det blonda..det var dags att gå vidare..till ett nytt kapitel i livet !!

nu går de inte att ångra sig...

kan nog vänja mig..

Hon ska komma tillbaka hit på onsdag morgon innan ja ska jobba & fixa slingorna på längden som nu gör så håret blir grått eftersom jag var så blekt. Men blir slingorna som dom är mitt uppe på huvet så kommer de bli sååå jäkla snyggt !!!

Hur som helst så är jag enormt lycklig just nu !!

**********************

Så till en annan stor händelse som hände i dag..min älskade William började 1:an !!!
Jag lämnade först Iwar på dagis & jag var ledig så jag kunde följa med Wille i lugn & ro. Hur länge ja tänkte va kvar visste ja inte. Men William hade stora förväntningar & va så glá att ja va med honom. Andra föräldrar åkte redan efter samling men jag & en till mamma & en annan pappa stannade. William ville det så jag var mer än gärna kvar. Kul att se alla barn, det är en sån otroligt bra klass han har hamnat i & bra lärare :)

Förväntansfull Wille på väg till skolan..
(dock lite långhårig men de fixar vi under veckan)

I skolan..dom skulle göra namn skyltar...


Nu ser vi fram emot en ny dag i morgon..ny dag på skolan..ny dag på dagis & en ny dag på jobbet :)

Puss & Kram


En ny Malin

Trodde de aldrig skulle ske...men nu tänkte jag inte utan min frisör fick göra det bara !!
Så...
Blond...?

eller brunett ??


Du + Jag

Du & Jag för alltid...


Barnen har varit i stugan med mormor & morfar i helgen (Iwar kom hem lördag medans Wille blev kvar en natt till) medans så har vi har haft en jätte mysig helg tillsammans bara vi två. Är så otroligt glad att vi kommit så här långt i förhållandet..själv skulle jag kunna gifta mig i morgon..men eftersom "mitt bröllop" kommer kosta kosing så kommer det dröja några år till..tyvärr. Men har vi klarat oss i 9 år kan vi nog klara oss några till, men jag är lika glad för det eftersom jag har min kärlek vid min sida :)

Älskar dig mitt hjärta...


Jag lever

Har en liten frånvaro här under helgen men kommer med inlägg ikväll...är bara lite förvirrad för tillfället.
Vet inte vad som är upp el ner idag.

men men...ska lösa det först, tänkte bara visa ett livsnads tecken från mig :)

Min sötaste Iwar <3


Önska Önska runt i ring...önska kostar ingenting !!!

För den intresserade ;)

Eftersom världens bästa svärfar skulle fixa en plattskärm till mig, så kan jag avslöja några nya önskningar..
Okej..klart jag helst av allt just nu önskar mig massa miljarder & aldrig behöva oroa mig för ekonomin..men nu ska det va rimliga önskningar :p

En Matberedare !! Eftersom jag bakar näst intill varje dag & lagar otroligt god mat ;) tycker jag att de egentligen vore en självklarhet att ja redan skulle investerat en för länge sen !!
(Finast såklart är den i rosa..men den kostar även multum..så en i rostfritt stål & till MKT bättre pris duger nog lika bra !!)



3 st "FADO" taklampor !! (från IKEA)



"ERSLEV" Mattan 250*180 cm i "vit" (från IKEA) eftersom vi ska ha den i köket så kan man inte köpa den dyraste mattan..så den här får gott & väl duga :D



& ett litet + i hörnet...Om man får önska sig ngt för barnen till sig själv...så önskar jag mig "INGOLF" juniorstol färg "vit" (från IKEA) eftersom Iwar vägra sitta i sin barnstol längre utan på våra vanliga stolar så blir de inge bra eftersom han inte når upp till maten !!!

För den som mer känner för att bidra är alltid IKEA´s presentkort MER än välkommet !!! =D


senare än andra dagar

Jag brukar alltid lämna barnen före 9 på morgonen så jag har 45 min på mig att göra mig klar, utan nån som klänger runt benen el blir en blöja som måste bytas helt plötsligt innan vi åker..eller blir en "dålig-dagis-dag" & jag kan inte åka därifrån & kommer sent till jobb...Kommer jag försent nu är det enbart mig själv ja kan skylla på..
Idag sov vi över vår vanliga tid & jag har nu bara 20 min på mig att göra mig klar, men MÅSTE hinna ändå :)
Det blir en hektiskt frukost nu sen "springa" ner...

Mammas stora pojke...världens finaste William !!

Me today..




Bakat matbröd - check !!

Vilken effektiv mamma jag är (ibland) ;)
Nu på kvällen har jag bakat matbröd så det blir goda mackor till frukost i morgon !! Lär ju bli en eller två (el tre) mackor nu innan sängen oxå...

Wille har gått lös me min mobil-kamera här i dag när Nora va här. Hittade 20 nya kort när ja gick igenom den nu ;)
Iwar ville oxå va me & leka me Nora & mig..


William försöker förklara vilka barnfilmer det är på papperet..

(Hoppas de är OK för dig Sara att ja la ut bild på Nora..säg annars till så tar ja bort dom!!)

Nu ha ja hunnit tryckt i mig 2 mackor..jag är en grym bagare helt enkelt..svårt att sluta äta. Men nu är ja grymt trött så de blir äntligen sängen...

Gonatt på er <3


Onsdag

En mkt bättre dag i dag än igår..
Sen jag kom hem från jobbet ida ha ja hunnit:
Hämta barnen..
Gjort/ätit middag..
Vart barnvakt till Nora lite mer än nån timme..
Jocke är på fotbolls match..
Små plockat här hemma..bla diskmaskin =/

Ja man hinner lite på nå timmar. Nu är de säng dags för små pojkarna !!
Gör en updat när dom slagit igen sina blå :)


hej - hejdå...

En dålig dag igår..Kan bara bli bättre i dag :)
Allt blev jobbigt & jag vart hur trött som helst efter jobbet..men men..nu är de glömt & en glá Malin är tillbaka idag !!!

Igår strax innan ja skulle sluta kom mamma förbi med barnen..sen gick vi en sväng på stan. Hon hade lovat William lite nya saker inför skolstarten på måndag !
Så han fick välja helt själv på hela stan efter en ryggsäck han ville ha..sen skulle han få pennor, block osv men han hade sett ett ute i Birsta som inte fanns i stan så vi ska åka ut i dag & köpa det. Va menat vi skulle åka ut i går men pg.a min dåliga dag blev det tyvärr lidande =/
Iwar fick även en tröja som han bara skulle ha..han vägrade släppa den, sen skulle han även sätta på sig den på en gång när mormor hade batalt inne i affären..haha :) Den lille man börjar få ett jäkla humör som man helst vill slippa :p

Willes väska blev en "warp" & Iwars tröja..


ops....bråttom till tusen...!! Tjarrå


Trenchcoat..

..är ja nu på jakt efter..finns ju ett hav av dom. Men det ska vara den rätta modellen & längden så det blir inte lätt. Men jag ger inte upp :)

Det bör ju finnas nån kopia på Victorias Burberry trench !! ;)


en bra da ??

Alla är nog inte på samma goda humör som jag ida :)
För en halv timme sen lämnade jag barnen på fritids & dagis..Iwars första dagis dag efter sommaren. Han vart lessen i bilen på vägen dit men när vi klev ur bilen blev de bra igen & mamma fick pussen & han blev gla igen & jag kunde åka därifrån utan en tår i ögat. Trodde de skulle gå mkt värre faktiskt. Mammas lilla pojke ha blive stor !!
Nu sitter ja här & fikar en god frukost... philadelphia macka m paprika på..fil m päron & persika..Kaffe & ett plommon på de :) De ska ja kunna stå på ett tag..
Snart bär de av ner på jobbet igen..de va då på tiden & som ja se fram emot de !!!
Okej de se rätt frestande ut att krypa ner me Jocke som fortfarande sover..han är ledig ida så de förtjänar han :)

Bästa att lägga ner de här nu & få i mig resten...
Ha en bra da :)


Min (lilla) älskling & Jag

Iwar & jag i Torsdags...


Hemlis 2

Jag har varit/är rätt deppig & nere av att jag vet, att efter 10/9 står ja här utan jobb & inkomst...vilket man helst vill slippa..man har en famlij som kostar pengar & kan inte bara leva på nudlar (som ja nog hade kunna gjort om ja vart HELT själv) Nu jobbar ju som tur är Jocke jätte mkt, men de är ändå rätt kämpigt om vi bara skulle få in en inkomst...

MEN i några dagar har jag tänkt mkt på vad som händer...om ja nu inte får ett jobb ?! (söker jobb som en idiot..men ja är ju inte ensam om att vilja ha de verkar de som) Så kom en idé som ja spinner på..ett sätt att få in lite extra. Tänkte tyvärr inte avslöja vad än..när den dagen kommer så ska ni få veta !! Men idén är jätte intressant ;)

Nu fick ni en till hemlis att suga på..men kan avslöja att den första är rätt nära att avslöjas nu..det handlar alltså om dag/ar :D


ingenting..

Eftersom Iwar somnade 18:00 i går blev de inte lika lång sovmorgon i dag som igår, men till 9 fick jag ialf sova..sen vaknade lille-man :)
Idag har vi bara planer att va hemma (förutom Jocke som jobba till 16)..ta de lite lugnt..tvätta nån maskin me kläder..laga nån gó mat..ja vi få se va som händer egentligen !!

Från igår när vi va ner på stan...
Magnus & Leo..

Iwar & jag på väg hem...

Mina fina..


Mitt jag idag

Efter att ha gått i mjukis/bekväma kläder i 2 sjukveckor så är de en ny människa man kollar på när man byter tillbaka till sina "vanliga" kläder. Ganska förvånad ändå att dom fortfarande passar efter min frossa ja haft dom här veckorna. Man ligger hemma & tycker synd om sig själv & bryr sig verkligen inte va allt onyttigt är utan bara äter :)
Men ida va de dags att ta på sina vanliga igen..jag & barnen va ju ner på stan & träffade Magnus m fam...
Jag idag...

Barnen ville såklart oxå va mé på bild ;)


Lörda Lörda...

Gomorron Lördag !!

Jag & mina kära barn ha precis ätit en jätte god frukost & håller för fullt på me att göra oss klara (eller jag rättare sagt) Vi ska gå ner på stan & möta upp bror m familj som är nere & ska kolla på "båtarna" Nackdelen me att få sova ut på morgonen är att ALLA andra redan är klar när vi precis klivit upp =/

När pappa Jocke slutar ska vi iväg till kuben & kolla hans fotbollsmatch..de är väl typ de vår dag har att erbjuda just nu :)

Men nu liiiite bråttom...så ha en bra da så hörs vi !!!!


Mys..eller?

Tur man är härdad när de gäller ljud från grannar...
Här har ja precis fått barnen & somnat..dukat fram lite mys me kräfter å lite annat..

i bakgrunden har jag hårdrock !!! från grannen givetvis !! I hate this !!
Men..gilla läget, de är nackdelen me lägenhet. Sen i detta hus är de endast fredag ELLER lördag det är ljud på hela veckan annars är de lugnt faktiskt...
Men just denna kväll, hade de väl kunna vart lugnt =/
Nu ska ja äta gott..sen sova ljuvt !!

Gonatt <3


Fredag

Vaknade 9 i morse & reagerade inte på att Wille brukar va på fritids då..så vi tog de lungt & kom inte iväg för vid halv 11. Ja sa att han kunde faktiskt va hemma eftersom Jocke är ledig ida..men han ville inte de heller.
Jag & Iwar pallrade oss ut till Rusta för ja behövde en sak som fanns där men tydligen inte nu längre...men vi träffade ialf på farmor där :)
Iwar fick en pelle svanslös bok av henne som han nu har läst hela dagen om o om igen sen dess !!
När vi ändå va där ute så fick Iwar en korv på IKEA som lunch..haha..sen orkade ja inte mer så de blev hemgång & ta én tabl & lägga sig på soffan medans Iwar läste & kollade på Tv.
Tänker inte åma om min kropp nå mer nu för ni vet att den inte är bra & ja få nog skylla mig lite själv som inte ta kontakt me läkarn =/ Men på måndag så SKA ja jobba..hur ja än mår !! För de är så ytterst lite tid kvar  så ja måste ta vara på den :D

Vi for på eftermiddan ut till kvissle, hämtade en skrivbordsstol, handlade (som tog evigheter, även fast ja bara köpte 5 saker) sa hej till mormor & morfar..sen nu är vi hemma & ska väl få ihop en middag. Potatisgratäng (min egen såklart) med kyckling i ugn :D Ett glas vin/öl på de så blir de nog susen !!


skrivbord

Då är ja inne på en ny idé..
Jag behöver ju ett skrivbord till mitt, så ja ha nu börja prövat mig fram.
Har dock alltid vart emot dator i V-rummet...MEN eftersom man alltid är där & tyvärr ha vi ingen plats i sovrummet eftersom de är både vårt & Iwars nu. Så få de helt enkelt vara där.
Såhär ser de ut nu...

en annan stol kommer, den där står bara där nu..ser ser du nu varför ja behöver en "plattskärm" hur snyggt är de där egentligen ?!?!?!
Det är alltså en glas skiva på själva bordet som ja inte riktigt vill ha..

Detta va då den menade bordsskivan..den blir vit såklart...

Ja..nu vet ja inte riktigt hur ja ska ha de, men jag ska göra ordning trä "skivan" & se hur de blir. Jocke tyckte att ja skulle ha den som den är nu..men ja vet inte riktigt om vi tycker lika på den saken ;)


Present tips ;)

Eftersom jag alla år efter år ALDRIG vet vad jag önskar mig...så iår vet jag..el ialf vad jag behöver !!
Eftersom ja näst intill aldrig har tillgång till den bärbara datorn så använder jag mig av den stationära (om de heter så ens) & där ha vi enbart en klump till skärm !! Då behöver jag en LCD skärm (el va dom nu heter?!)
Nummer 1 på min lista:

Behöver varken va den bästa el dyrast..eftersom ja inte ha världens bästa dator..bara den går att se på & att den är platt så är ja nöjd. (okej...kanske inte den minsta skärmen heller..för den är väl jätte mini)


bl.a kalas

Ja ibland blir de bara så att man inte "känner för de" bara, därför blev de inge direkt inlägg igår...
Men bättre i da så :)

Jag & barnen va till barnens farmor igår som fyllde år !! Hipp Hipp Hurra !!! :)
Smällde i oss jätte god smörgåstårta & massa annat gott..känns alltid som att jag är den som vräker mest på alla kalas. Men må så hända isåfall....Gott äré ju & vem orka bry sig om formen under sommaren ?? :p
När vi kom hem & barnen skulle sova så gick jag & la mig me Iwar ivåran säng..där somnade jag runt 21:00 !! Vaknade 02:30 av att Jocke satt & spelade så mig saknade han nog inte..gick upp & tvättade av mig sminket sen blev de gonatt igen, 9:00 försov vi oss till idag även. Har haft hur jobbigt värme attacket inatt, även fast de va behagligt i rummet så kallsvettades ja. Febern är inte borta me andra ord !! Jag tro ja ha ett obehagligt virus i kroppen som VÄGRA ge me sig !! Dags för läkare kanske ?!

Oj, måste väcka Jocke..han ska iväg å jobba om 25 min =/

Tjarrå....


Glädje

Man behöver bara kolla på denna bild så blir man genast på bättre humör...vilken glädje i min älskade Iwar <3

(Jocke & Iwar på tågstationen på väg hem från Sthlm..den biten av kort jag inte lagt upp än..sorry)


Varför vill du inte försvinna ?

Varför känns de hyffsat bra på morgonen när man kliver upp & äter frukost, då i den sekunden känner jag att jag kan gå på jobbet !! MEN så fort jag lämnat Wille på fritids så kommer febern som en våg & jag faller ihop, sen är ja så resten av dagen som ja får kämpa mig igenom. Halsontet har gått över har den fruktansvärda hostan kvar men den kan ja få dras me länge, själv tycker ja de är mkt konstigt att ja ha kvar febern =/
Även om ja tar alvedon & iprem så går den inte bort ! Blä !!

Nu ska ja kika klart på "Posh & Becks THS"  Yummie :)


frukt så de räcker nå dar

Det blev glädjens dag när vi skulle ta ett snabb stopp på ICA efter skolan idag. Det fattades mjölk till ugnspannkakan så jag skulle springa in lite snabbt, sprang då på frukten...alla frukt korgar 10:-/st
Eftersom stor del av vår familj (alla utan Jocke) älskar all sorts frukt så kunde ja inte hålla mig, mina 50 spänn över ja hade me mig gick åt till 5 korgar !! Hur gott som helst :) För att inte tala om alla varianter vi kan ha till frukost filen ;)
plommon, päron, nektariner, kiwi & persika

Kanske inte världens roligaste nyhet men usch så gott de blev för mig. Isället för att sitta här i min sjuka & sukta efter alla gosaker som glass & godis vräker ja i mig mängder me frukt. Kroppen kanske får en energi-kick & frisknar till tills i morn ?! Finns den chansen :D


vart tog min röst vägen ?

Jobbigt att vakna & inse att man inte ha nån röst =/
Nu några timmar senare hör man ialf va ja säger...
De va ju som tänkt i dag att jag skulle tillbaka på "arbetsträningen" Iwar på dagis, Wille på fritids & Jocke jobba senare..de blev inte riktigt så. Jag är tyvärr hemma & sjuk, Iwar vaknade med feber i dag & har en jätte jobbig hosta så han är oxå hemma. Jocke ska jobba senare men inte förns eftermiddagen. Wille tänkte ja då ha hemma eftersom alla är hemma men han ville verkligen tillbaka till sina kompisar, han va ganska less på att bara gå hemma & reta lillebror typ..de är så de vart sista veckan här.
Så ja ska hämta han senare runt tre ungefär.

Nu ska vi kurera oss med bullar & mjölk :)


ett steg i rätt riktning

Snart = en snar framtid, kommer jag ta ytterliggare ett steg i mitt liv..
Det är dags att gå vidare nu när jag insett de viktigt med livet !!
Jag ser så grymt mkt fram emot de & har väldigt svårt att hålla min/a hemlighet/er
men snart så... ;)


in i rutinerna

I morgon börjar rutinerna igen..är mkt orolig hur det kommer att gå. Eftersom barnen har sovit till minst 10 varje morgon under sommaren & ska nu upp 7 igen, det är för mig helt omöjligt. Kommer bli en otrevlig morgon i morgon. Det blir en dusch nu sen sängen för Iwar..har hållt han vaken hela dagen utan powernap så han kommer i säng lagom tid idag..så trött är han ialf...

han hjälpte mig snällt me maten..

..som sagt..trött är han ;)...

vovven hade gjort illa sig & behövde plåster..


Även William ska upp i morn, inte 7 men 9 ska han vara på fritids, så det blir en timmes längre sova för honom..han som även är segast & få upp. Men samtidigt segast att få i säng på kvällen, sen kan han ligga vaken i timmar & klaga på att han inte kan sova (!) så vi får se hur de går.

Jockes semester är slut så det är jobb för han igen som gäller imorn, dock inte förns på eftermiddan men han är måttligt road att den är slut :p
Själv så ska ja ringa farbro dr så fort ja slår upp mina blå...tänkte vägra va hemma en vecka till sjuk..ska ha ngt som skyndar på det hela..eftersom ja befarar en halsfluss så borde de finnas ngt =/

Dags att börja äventyret att få dessa små änglar i säng !!


så va de min tur oxå...

Mitt på dagen i fredags for vi upp till stugan & kom hem i går eftermiddag.
Barnen va hyffsat friska..lite snorigt & hosta hos Iwar bara, annars pigg som vanligt. Wille har bara hostan kvar som man kan få dras me hur länge som helst.
Tyvärr så igår när vi kom hem var det min tur...feber, jätte förkyld & ont i halsen som om inte de vore nog har jag världens jobbigaste hosta =/ somnade här på soffan strax före 20 när Iwar skulle gå & sova runt 22 gick jag & la mig med honom & sov hela natten & vaknade samtidigt som Iwar strax innan 10. Idag är jag som i en helt annan värld...jag som såg fram emot imorn på "jobbet"..kan man påskynda en tillfriskning ?????

Måste bara berätta om en händelse från helgen:
Jocke, Magnus & Wille gick ner för att fiska. Wille har ju fått ett eget kastspö så han skulle stanna på bryggan & kasta lite medans Jocke & Magnus for ut me båten, efter nån timme sådär så kommer dom tillbaka till Wille på bryggan & Jocke frågar Wille om han fått ngt ?!
- Jaa! säger Wille
- Nähä...vaddå för nått?
- En gädda !! Ropar Wille, såhär stor & visar me händerna som en meter ungefär..
Så Jocke tro ju att han skojjar. Men när dom kommer in till land så ligger där en gädda, kanske inte precis en meter stor ;) 
Han hade fått hjälp av en annan kille som kommit förbi med båt att få ur kroken. Men han hade helt själv släpat upp den på land.
Skojja om han va stolt över denna fångst !! :D


stress

Jag är nog den person som kan stressa upp mig själv mest av alla på HELA jorden !!
Bara för att jag ska hinna med allt & vara alla till lags.
Jocke kan bli galen på mig just för detta..ofta säger han att jag måste komma ner på jorden & inse att man behöver inte göra allt & ibland få ta det i min egen takt & sluta tänka på hur alla andra vill att det ska vara.
Hur ja än försöker så går de inte..

Ja ha precis bakat ihop en bulldeg & medans den ska jäsa så ska ja hoppa in i duschen. Har även tagit fram kyckling ben som ska tinas..måste även iväg på affärn & köpa mer till middagen jag ska göra för i kväll. Barnens farfar kommer hit runt 12 & efter det så far vi upp till stugan...barnen är fortfarande dåliga..el Iwar är på bättringsväg & Wille lika så. Men jag tyckte dom skulle få komma ut & jag tro inte de blir värre för att dom åker till stugan precis.
Just ja kycklingbenen ska marineras oxå...mkt & gö...bäst ja sätter fart...

Pappa skickade mig nå bilder igår.. från midsommar i år...


Sjuk-huset

Båda barnen är fortfarande sjuka & jag själv känner mig inte tipp topp, ont i halsen & fryser/svettas i omgångar =/ Så jag är tyvärr fortfarande hemma...ser verkligen fram emot att gå tillbaka på Måndag. Eftersom de bara är en månad kvar känns de lite tråkigt faktiskt att de snart är slut :(

Beställde en keps till Wille för ett tag sen & fick den igår..blev mkt upprörd när jag märkte den blev förliten =( Eftersom den han ha nu börja bli sliten va de läge för en ny...så detta blev ju mkt irriterande.
Den är lite stor för Iwar..man han kan få växa i den..de tar nå år & frågan är ju om de är så lägligt att en 2 åring har en vit keps ?? Tro inte de va...

Ska fundera lite om ja ens ska behålla den =/

För ett tag sen började min vän Joy me sin "walk in closet" & blev då sugen att få tillbaka min som vi gjorde om till Iwars rum. Men eftersom Iwar inte kan sova där inne under sommartid pga dålig ventilation så är han ALDRIG där inne & han sover i våran säng varje natt. Så där jag hade gjort som min lilla "walk in closet-hörna" i sovrummet ha ja nu gjort i ordning som Iwars lilla kryp-in. Samtidigt har jag fått tillbaka mitt lilla rum & håller för fullt på att fixa till min egen "walk in closet" igen... 
I Love It !!!


Iwar skulle absolut bädda sin egen säng ;)


Sthlm del 8

Skansen besök !!


Wille tvekade om han skulle klappa renen el inte..de blev inte så, men de va nära :p

Mammas gópojkar åkte bil..kolla glädjen i Iwar..

Iwar tvekade länge som han skulle våga gå förbi aporna..tills dom kollade på honom & han visste inte om han skulle skratta el gråta. Han blev helt till sig av att dom satt ÖVERALLT !!


Wille klappa orm..


Gomorron sega dag

Tar en paus i Sthlm bilderna & skriver om dagen nu..
Igår var jag hemma me Iwar som vaknade hela natten...Ofta brukar de bara va första natten han är så & ja trodde ja kunde jobba i da, icke denna natten va mkt värre. Jag & Iwar har nog sammanlagt sovit 4 timmar :/ 2 av dom timmarna va faktiskt sammanhängande & de va mellan 7-9 på morgonen i soffan även, så jag är ingen människa i da. Iwar som inte ha nå ansvar skulle ju kunna somna när som helst & var som helst men själv har man inte dom förmånerna tyvärr.
Så för att hålla mig vaken i da ska jag hålla mig i från soffan & sängen..försöka städa..kanske gå ut & gå en sväng så han får lite friskluft ändå..dricka mängder av kaffe. (Tur att farfar var här i går & hade ett paket kaffe me sig)
Det jobbigaste i livet är ändå att..
nr 1: ..frysa
nr 2: ..va trött

En glá Iwar 3 dagar tidigare

En sjuk Iwar idag :(


Ögolocken börja bli jobbig att hålla upp nu..bästa man gör nått..


Sthlm del 7

Promenad till Skansen :)





tillbaka till lördan


Vi backar till Lördag 31/7 :
Vi började med att gå ner mot Grönalundsfärjan, började då ångra mitt val av klädsel..eftersom jag hade läst sol så hoppades ja på sol & tog på mig shorts. Men de va att bita ihop. När vi hade kommit över gick vi upp mot Skansen..de blev dagens aktivitet..Det var en höjdpunkt för barnen, själv är man ju i en ålder mitt emellan..igenom alla åren har man sett dessa djur ett X-antal ggr samtidigt som man nog är för ung för att inse charmen me skansens antika del. MEN jag säger inte att vi hade tråkigt för det var det långt i från, vi hade det jätte mysigt hela familijen. Glädjen i Iwar ögon & skratt av att se vissa djur för första gången blev en gläjde för en själv :) Wille fick känna sig stor & visa & förklara djuren som han kunde för Iwar. Det jag blev mest imponerad av var att BÅDE Wille & Iwar klappade på ormen som pappa själv skulle vägra även om han fick nå tusen för de :p

När vi va nöjda me skansen besöket började vi dra oss tillbaka..båda dagarna tog vi färjan dit & gick sedan hem. Strax innan vi skulle ta bron över från Djurgården stannade vi på en restaurang som låg på en brygga nere i vattnet..super mysigt. Iwar hade precis somnat så Wille, jag & pappa tog oss ngt att äta & dricka så skulle Iwar få när han vaknade..för sova behövde han. När vi sitter där & tar de lungt & njuter så har de samlats hur mkt folk som helst på andra sidan & "Pride-paraden" drar sig fram..vilka jäkla galningar. HAHAHA..ett jäkla ljud men vilken tillställning..Den va ju inte kort. Under hela matvistelsen vi satt där höll den igång även när vi började gå över & mot vårat hotell så gick vi längst hela paraden. Helt plötsligt kommer en galen man & börja vifta mot oss & alla som stog & kollade, att vi måste backa..men innan man hade hunnit tagit ett steg så kom vågen..den sista vågen med människor som sköljde över oss. Helt plötsligt stog vi MITT I ALLT !! Hade ja inte hållt i Wille hade han åkt me åt ett annat håll. Iwar i barnvagnen som kom först blev i chock ju..helst sjukt va folk de va.

Vi kom tillbaka på hotellet & såg att vi hade en timme över för ngt kul så vi gick in på "Gallerian" som vi bodde vägg i vägg me typ..va ju ingen idé att gå in i nå klädbutiker då hade man ju blive galen me all rea som är nu. Så de blev BR leksaker som vi TYVÄRR inte har här hemma i Sundsvall. Så fick barnen köpa en varsin leksak med sig hem. Precis innan vi skulle gå ut från Gallerian så gick vi förbi G-star så Jocke kunde inte hålla sig från att gå in..men tydligen va de ett dumt beslut man blir ju helt galen i varje klädesplagg som finns där inne..när de även är rea på de är de riktigt jobbigt att bara gå därifrån men starka som vi va vände vi & gick till hotellet & hämtade våra väskor...
resten av den färden tills vi kom på tåget har jag redan dragit så den orka ja inte dra igen :p


Sthlm del 6

Lite bilder från rummet..mys & "lyx" ;)

Mina grabbar myser..strax efter denna bild slocknade Iwar..

Fanns även 2 st morronrockar på rummet..

& tofflor fick vi :) mina fötter va lite ömma från grönalunds dagen så de blev tofflor ner på frukosten för oss :p

Shampoo & balsam från "The Body Shop" som fick följa me mig hem...I LIKE :) Prövade det även i da..kan inte klaga på resultatet !!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!