William & Mamma

Imorse när jag klev upp satt de en slö William i soffan..Han var inte pigg alls & hes i rösten.
Det var inte läge för nån skola idag :(
Nu för tiden så sker sjukanmälningar så smidigt..man gör de igenom internet på "skola på webben" haha...allt ska ske genom datorn & internet nu :D Men för oss & lärarna är de ett bättre system än att man ska sitta i telefon som dom aldrig har tid att svara i...Kom ihåg förra året så var det gamla systemet, när man måste ringa dit & man fick väl ringa minst 5-6 ggr innan man fick tag i någon, om inte annat så gav man upp.

Hur som helst så åkte jag upp med Iwar på dagis..han har de nog bra mkt roligare där än hemma med två slöisar som inte ha mkt ork till att leka :(
Så vi ha inte gjort många knop i dag..runt ett nångång piggnade han till lite..han va på benen igen ialf, så vi åkte ut på IKEA & åt lunch...Williams önskemål ;)


Nya skor till Iwar

Min lille Iwar är en frusen kille..Precis som sin mor. Spelar nog ingen roll hur mkt kläder jag ha på mig så fryser jag. Nu hoppas ja att de inte är lika allvarligt med honom. Så jag vet att man vill inte frysa..så klä han just nu de gör ja. Sen spelar de ingen roll va alla andra säger är tidigt el inte & vad andra tar på sina barn. För alla fryser vi olika el hur man kan uttala det :)
Så..själv känner ja att de är för tidigt att ta på han ett par vinter kängor...men samtidigt kan de vissa dagar vara för kallt me vanliga Nike skor. Därför va ja ut & kolla ida & hittade ett par skor ja bara inte kunde låta bli !!! Dom är alltså fodrade...& Iwar älskar dom ;)Minsta strl va 24 & han har egentligen strl 22,5..men hon sa att eftersom dom är fodrade får dom flesta gå upp en strl..så dom passade ändå..PERFEKT :D
Helt ärligt är det faktiskt de första paret skor som JAG köper åt honom...annars har han haft sen Wille va liten (eftersom skor inte nöts så mkt under 2 år) sen så ha han fått mkt av min mamma & Jockes mamma.
Men hur som helst så älskar JAG & Iwar dom !!


Herren jesus

Ibland står allt bara stilla...
Igår hade jag en jobbig dag..till att börja med åtminstonde.
Mådde helt enkelt piss...orkade ingenting & blev irriterad för ingenting. Bara att Iwar va jätte trött på morgonen & ville inte riktigt åka på dagis..så blev ja irriterad som gick över till att ja blev lessen för att jag insåg att jag brusade upp mig på ingenting så han blev lessen. Ja alla har vi våra dåliga mornar.
På eftermiddan blev det mkt bättre & jag åkte ut en snabbis till Birsta & träffade upp Linda. Finns ingen snällare människa gillar henne skarpt rakt igenom..Vi träffas tyvärr inte sådär jätte ofta..men dom ggr vi gör de har vi super trevligt. Nu blev de tyvärr lite kort eftersom jag inte va på benen förns två..sen skulle ja hämta barnen oxå.
På kvällen löste det sig även så jag kunde gå på föräldramötet. Barnens farfar ställde upp & tog hand om Iwar. Jätte snällt & tack så mkt :) De underlättar verkligen att ha så snälla föräldrar & svärföräldrar i närheten..för ibland kommer faktiskt dom där tillfällena man behöver en hjälpande hand. Det är vi VÄLDIGT tacksamma för <3

********************

Idag har jag vart iväg på jobbet igen..eller för er som kanske missat det så skriver jag jobbet för det känns som ett jobb fast egentligen ska man kanske säga arbetspraktik..men det låter helt skumt tycker ja & de känns ändå som ja jobbar..skillnade är att ja absolut inte får samma lön :p
Börjar tyvärr känna bacillerna komma ikapp mig, halsen som spökar igen :( Men ja försöker inte tänka på de så kanske dom försvinner (?)

Måste även berätta va Wille sa ida, när vi åkte bil så pratade vi MKT smått om Gud & vem han är & att vi inte är så insatt i det för mamma & pappa är inte så intresserad helt enkelt. Då nämde ja ngt om jesus (sa även herren jesus..haha) så sa han.

W-Men mamma..
J-ja..
W -Herren Jesus..han hade ingen rolig framtid.
J - va ?? Vadårå ?? va mena du ??
W - Nä men mamma, han dog ju.

Alltså jag kunde inte hålla mig från litet skratt...han va helt bestämd i det oxå. Så otroligt kul att höra hur barn tänker & uppfattar allt man pratar om & berättar. Just i den här åldern så är det mkt prat om döden. Jag tror faktiskt de inte är förns nu som dom verkligen inser va dom händer när nån dör.

Ska försöka få till nå roliga bilder oxå..vet hur tråkigt de är att läsa blogg utan bilder....booooring =/


älskar dig mamma

Kan man ha världens goaste pojke möjligen ?!
Rent spontant & när som helst under dagen kan Iwar komma & krama om en & säger
-Älskar dig mamma
I helgen har det varit extra mycket, han ha vart lika go me pappan.

Ja vaknade 06:30 imorse & gick upp för att stänga fönstret innan vi frös till is allihopa..så vaknade Iwar till & frågade om William är hos farfar. Eftersom han inte var det utan sov i sin egna säng så skulle han gå in till han & sova vidare. Men eftersom jag bar in honom dit & han inte gick själv så fick han för sig att de va morgon istället.
Man tackar...de va bara att ta me sig täcket in till soffan...så fick jag slummra in nå minuter till innan Wille oxå skulle upp & dagen började.

Ibland vore det väl fantastiskt om man kunde dela på sig & vara på två ställen samtidigt...Wille & Jocke har ju träning mellan 18-19, samtidigt har jag föräldramöte på Willes skola 18:30..oxå ha ja lille Iwar..Barn får faktiskt inte följa med på föräldramöten heller...Men de är kanske inte hela världens om ja skulle missa ett möte heller iofs. Mina föräldrar är på en annan del av jorden just nu, så det är inte så lätt att ringa hit mamma heller tyvärr :(

Iwar läser sin favorit bok för kanske 95289:e gången (Fotbolls stjärnor 2003)


lite mer utrymme..men inte tillräckligt

Pga av lite att skriva kan ja istället visa hur min Walk in closet blev me några fler hyllor, för mer skor & kläder...blev lite mer utrymme..men tyvärr inte tillräckligt !!!
(den här höga bruna hyllan till vänster i bild är oxå proppad me kläder...)
Problemet är..att när ja nu kollar igenom bilderna så märker ja att de är ngt fel..Ska göra en rotation..så kommer efter bilder senare.
Ska göra de nu på en gång..min älskade sambo sover ändå ;)


besök

Idag fick jag & Iwar främmande av brorsan med barnen i följd.
Iwar blev helt galen..måste vara för att han inte vart på dagis under hela veckan. Han tog allt som Leo ville låna..just för han vet att han blir lessen, sen när de inte va nå roligt längre gav han sig på Nora (!) Skulle krama henne så hon tippa, ville inte låta henne vara..stackars liten..måste tro hon ha världens konstigaste kusin !!!
Till slut va väl inte de nå roligt de heller..men han va ändå på dom lite då å då & små retades...Skönt för han till veckan då han få reta av sig me kompisarna på dagis i stället ;)
Magnus gjorde även ett tappert försök me att fixa vår toadörr som inte går att stänga riktigt..Men de gick sisådär eftersom när han väl fick till de så insåg vi att de är fel på hela dörren/dörrkarmen =/ Så jag fick dit en hasp, så man ialf kan stänga den & få vara ifred...vilket man aldrig fått vara tidigare...MKT jobbigt !!!

(inte så lätt att få en bra bild när hon går hela tiden :p)


Allt & ingenting i samma inlägg

Halv 7 vaknade Iwar i morse..frågade vart William var !?!
Han sover sa ja, så tog han med sig tutten, vovven & kaninen in till William. Trodde han skulle väcka honom men jag vaknade runt 8 av att dom ligger & sover tillsammans igen i Williams säng.
Det är en otrolig kärlek som Iwar har för sin storebror :)

Försov oss även, jag som va så nöjd till farfar i går att vi inte hade försovit oss på hela veckan...Veckan är inte slut än sa han..så sant så !! Nog fasen skulle vi sova över i da då !!
Jag som hade fixat en matsäck till Wille för dom skulle på frilufsdag på Balders i dag, men pga regnet blev de inställt. Men ja kan ana att dom kommer äta sin matsäck ändå fast på skolan..

Själv tycker ja faktiskt om regnet !! så länge de är höst & vår går de bra, under vintern/sommarn ska de inte regna !! Men nog hade ja inte tackat nej till att följt me mina föräldrar i natt som for till Gran canaria (för typ 143123:e gången) ja jag är avis..va länge sen vi åkte nu...vi åkte alltid minst en gång om året på en resan, men nu va de snart 2 år sen sista :(

Min lilla älskling ligger i soffan & kollar på Emil, vissa dagar är de Emil maraton på Tv...Emil i 3 timmar.  Så ja ska ta mig en dusch medans han är road, sen ska vi ta på oss regn rocken & traska bort & hälsa på pappan på jobbet, när han slutar sen ska ja åka iväg å storhandla. Gör det för de mesta själv. Enklast & snabbast (?)

Ikväll ska vi va barnvakt..eller barnvakt vill ja inte kalla det. Hugo (barnens kusin) ska sova här, ser det inte som en börda direkt. Mer som att William har en kompis här :)

Mkt svammel nu, ett inlägg som innehöll allt & ingenting...
Ska svepa min kaffe nr 1011 för dagen, förhoppningsvis blir ja pigg snart !!


En start på ny väg

Igårkväll va ja på ett Bodypump pass igen..fast på Gold´s gym.
Kul att köra samma pass fast på olika ställen, får man lite att jämnföra med. Vad som kan passa bäst för mig, eftersom Ja..ja ska bli medlem nånstans så de är bra att prova innan man binder upp sig nånstans.
Jag ska inte träna som min vän Joy för att bli en snygg biff ;) utan för att hålla kroppen i trim (så ja kan fortsätta me mitt frosseri i gosaker) & må bra..
Sen är det den där lilla tiden till mig själv, koppla bort stress med barnen, tvätten, städning, maten...you name it !!
Min tanke är att ja kommer bli en super morsa ;) Pigg & glá..

Just nu lutar det åt Gold´s...billigare :p sen så tycker ja nästan passet va bättre där. Kan tänka mig att själva gymmet är bättre på Ego..men jag är inte ute efter gymmet utan passen mest !!
Tar gärna emot lite synpunkter om nån har nått att sticka in med..som kan va till hjälp i mitt val :)

Nu ska ja hur som helst gotta i mig kaffet sen blir de nog mysa ner brevid Iwar i soffan & vila.


ordning & reda

Har tillbringat halv dan i min Walk in closet..(tur ja ha en son som, när han inte vilar roar sig själv)..man kunde tro att de hade slagit ner en bomb där inne i natt !! Men ja hörde då inget så vet inte vad som orsakat denna katastrof.
Nu har ja plockat till allt & satt upp lite mer hyllor så alla skor/stövlar som var på golvet & damma oxå kom upp !!
Mkt fint vart de...
PLockade även fram min fuskpäls som ja köpte förra vintern men inte använda en enda gång !!! WHY?!
Den kommer garanterad bli väl använd denna vinter..mkt varmare än min kappa ialf :p
Har även en i brunt..typiskt mig =/


en slö liten grabb

Haft en jobbig natt & det har inte blive mkt över till sömn.
Iwar har åkt på feber & är förkyld, han har vaknat X antal ggr i natt & vart jätte lessen, varför nu igen ? När Wille va i samma ålder som Iwar va han oxå ofta hemma & sjuk. Ha fått för mig att de ha med deras förkyldnings-astma att göra. Att när dom blir förkyld så är det dubbelt så jobbigt för dom än för en vanlig förkyldning & kanske inte har lika bra imunförsvar. Bara en spekulation från mig.
 
Precis innan vi skulle gå idag hittade ja mina älsklingar i soffan...syskonkärlek.


Drog mig upp ur sängen, för Wille skulle ialf upp på skolan. Iwar vaknade precis när vi skulle gå så jag klädde på honom så fick han åka vagnen upp..

Just nu ligger min lilla grabb i soffan utmattad & kollar på barnprogram, Jocke sover fortfarannde, han ha väl inte heller fått så mkt till sömn, han ska ändå jobba 14:00 så lite extra sömn behöver han väl.

Det blir att hälla i mig massa kaffe, för att hålla ögonen öppna hela dagen =/


Dagens mamma Malin...


Självklart ville mitt lilla busfrö oxå va me på bild :)


Motgång nr 889250178593

I går gick våran dammsugare i graven !!
De är ändå ngt man är grymt beroende av att ha...
Som om det inte räcker med motgångar just nu !!?!!


Estetiska Elin

Gjorde ett utbildning/jobb test..vad som skulle passa mig...
Resultatet:

Du Blev Estetiska Elin:
Du är estetiskt och konstnärligt lagd och har en enorm kreativitet som du måste få utlopp för. Din estetiska sida är din starka punkt. Du har en känsla för färg och form och vill arbeta praktiskt och gärna med händerna, kanske genom ditt eget företag. Under din utbildning finns stora möjligheter att studera utomlands.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

*Estetiska yrken - konst, bild, foto, musik, teater och dans

*Design och hantverk - florist, inredning, mode, textil, smide, metall, trä

*Arkitektur

*Kultur

*Frisör och stylist

*Makeup, skönhet och hudvård


Det är så sjukt hur det kan pricka så rätt !! Absolut att jag skulle kunna jobba inom ALLT :D


plugga eller inte ?!

Mammas lilla ängel är inte som han ska idag, redan igår började han va hängig.
Så mamman blir hemma med han idag, Jocke börjar 14 & måste jobba..förlorar så grymt mkt om han är hemma. Det är därför jag är hemma med sjuka barn varje gång eftersom jag inte förlorar ngt..samma pengar lixom.

Jag sitter nu & kollar igenom alla möjligheter till att plugga, min kusin har börja så jag blev lite inspirerad att göra desamma, börja med gymnasiekompetensen för att sedan göra ngt vettigt :)
Vill komma nånstans här i livet & börja tjäna lite mer cash...
För att få jobben som man tjänar lite mer på behövs mer utbildning..ha ja nu insett !!!

Aja, få se va som händer...har satt upp ett mål med mitt jobbsökande...jag ska ha sökt MINST 1 jobb/dag..helst 2. Man kan alltid chansa, bättre en ansökan för mkt än ingen alls !!


Iwar

Filmen me Iwar från igår...


kvälls mys

Jocke & Wille ha åkt ner till IP (Norrporten Arena) på GIF matchen.
Det ska vara ungdomsavslutning för samtliga ungdomar i GIF..så i paus ska alla dom få gå in på planen & bli presenterade var & en. Ngt grabbarna tycker är hur kul som helst :)

Jag & Iwar har en liten mys kväll, fikar kvällsfika & ska strax lägga oss & läsa bok. Eftersom ja bara måste kolla på Biggest Loser (SWE) så hoppas ja att han klarar av att ligga själv & somna för natten.

Grabbarna va ute & lirade fotboll tidigare när Wille kom hem från skolan...fick en liten film på Iwar, William ville inte va me för han ville göra en egen film i morn ;)
Nu tänkte ja ju såklart lägga upp filmen man då ha Jocke tatt me sig kameran...kommer senare då!!


Smått panik

Imorse var det smått panik i vårt hem.
Jocke knuffar på mig & frågar vart Iwar är ?! Han sover alltid med oss nu för tiden..
Han låg då inte i våran säng & inte i hans egen..gick ut till vardagsrummet för han & Wille brukar alltid kliva upp & lägga sig där på morgonen & kolla på barnprogram. Men de va tyst & helt tomt i rummet. Ropar på honom men inget svar. Kollar överallt & kommer in till Willes rum så ligger han där brevid Wille & båda sover !!
Jag vaknade till runt 5 & då låg han brevid mig, sen måste han alltså ha vaknat strax efter de & gått in till honom men eftersom alla sov så somnade han om där.

Världens finaste bröder...

Märkte lite stressad sen att klockan va 8:15 så vi hade alltså försovit oss eftersom Wille börjar 8:15 på skolan !! Så ja väckte Wille & han drog på sig nå kläder & kastade i sig frukost på vägen upp. Eftersom Jocke va hemma så fick Iwar sova vidare.

Iwar är så himla duktig att klä på sig själv..I morse fick han på sig hela munderingen själv..Så lättsamt för mig :)


Till en helt annan sak kan ja berätta att min träning har lett till en sträckning i vänstra armen (triceps muskeln) Gör as ont..& det är inte träningsvärk för de har ja oxå ;) Denna sträckning är med 100% från Bodypumpen..Nu är då frågan..kan man bara köra på ?! Eller blir de värre då & ja bör vila den muskeln ?!


Dance Aerobics avklarad

Fick upp Jocke runt 14..så vi gick ner & röstade.
17:15 mötte jag upp Emma utanför Ego. För ett "Dance Aerobics" pass. Egentligen skulle vi ta ett "pump" pass igen innan med Jenny, men eftersom hon hoppade av så skippade vi det & körde bara ett pass...De gjorde mig trött ändå så de gjorde nog inte så mkt för min del :)
Även "DA" passet va jätte kul..de gick me en jäkla fart men super kul & de gick ändå hyffsat bra, bara man lärt sig koreografin. De va absolut ngt ja måste göra igen.

När ja kom hem så satt Iwar & körde bil...
M- Vart ska Iwar köra då?
I- mormo...o motta (mormor & morfar)


Nu ska ja ta en snabb dusch (för svettig är bara förnamnet) Sen ska jag lägga mig & läsa bok med Iwar. Ska göra mitt bästa för att inte somna ;)


Mys i mörkret

Det bästa med hösten är att mörkret kommer & äntligen får man tända massa ljus !!
Älskar den mysiga stämningen.

Man får lixom inte för mkt av lyktor & ljus !!


Söndag morgon

Tänk om ja kunde vakna på samma goda sida varje morgon.
Redan 04:18 vaknade jag & skulle kunna kliva upp, men de gör man ju inte så vi sov till 9:30 då Iwar började röra på sig. Blev uppe länge igår..eftersom han sov en timme ganska sen på eftermiddan.
Vi låg i sängen med chips & dricka till filmen "Åsnan" sen va klockan nästan 00 så vi borstade tänderna & släckte lampan. Alla utom pappan som va vaken till..ja..han gick inte o la sig före 5 imorse ialf.

Så nu ha vi fika frukost & barnen kollar på "Åsnan" igen, senare ska vi få upp pappan så blir det en promenad bort & rösta innan jag ska iväg å träna. Har fortfarande världens träningsvärk men det är väl bara att träna på har jag hört :D


sådär lagom lördag

I morse vaknade jag vid 9:30 men för mig kändes de som den bara va runt 8..trött & seg drog ja mig upp för 2 pojkar va sugen på frukost. För att få igång kroppen va de kaffe som behövdes...Helt tomt i burken !! Ingen bra start på dagen !!!
Satt i gång att baka kladdkakemuffins...Vet inte riktigt om doften spreds sig ända till Svartvik för strax efter dom va klara ringer Magnus & säger dom kommer förbi ;)
Magnus & Jocke stack iväg på nån innebandy match (korpen)..barnen ha lekt här hemma, känns inte som 4 barn utan som 20 :p Men barn ska höras så är de bara.
Vi fikade lite muffins & Jocke fick springa bort på jobbet sitt & skaffa kaffe..där räddades min dag :D
Sen ha vi frossa me Biteline pizza !!!
Sara, Nora, Brorsan, Leo & Iwar

Minuter efter dom åkt hem var det en liten prins som slocknade...man blir ju sliten.


Kan avsluta med att säga att jag kan inte gå normalt i da..får skutta ner för trappan till tvättstugan..Jag har OOONT (träningsvärk) i armar & ben !!!


en lugn helg

Måste säga att det är riktigt skönt att ha en hel helg utan planer.
Idag har jag städat...är fortfarande inte helt klar, men ja ha ju hela helgen på mig.
Mitt i allt tog ja en paus & stack iväg på Ego med Emma för att köra ett pass "Bodypump" Ha länge sagt att de här me att träna är överskattat & inte min grej. Men fy sa*an va kul de är :)
Har bokat in ett pass på söndag oxå..eftersom de är gratis vecka måste man passa på..synd bara att jag kom på de såhär i slutet av veckan !!
Men känner att ja kommer bli fast me de här & det är inte sista gångerna som jag sätter min fot där.
Eftersom jag inte är nån van människa inom det där området hade jag nog tankar att andra skulle kolla ut en & tycka man är världelös..men så är det ju absolut inte, alla har så fullt upp med sig själva så ingen lägger märke till lilla mig. Iofs så tycker jag faktiskt det gick super för oss !!
Knäsvag & lite darr i armarna ha ja ju såhär efteråt..men de är väl så de ska va !?!

Resten av kvällen ska ja faktiskt fortsätta me tvätt & städning tills barnen ska sova, sen blir det mysa i soffan me min kära man..
Imorn ska vi bara va hemma, en promenad tänkte vi ge oss ut på hela familjen så Wille få cykla lite innan de är dags att låsa in den för vintern. Men annars blir det en hel hemma dag..om inget annat dyker upp såklart.

Dags att hämta tvätt....

Grabbarna sitter i varsitt rum & kikar på film..
Iwar kollar på Batman inne på Willes rum...

Wille kollar på Oliver & gänget i vårt sovrum...


Röra på kroppen

Idag ska ja göra ngt ja inte gjort på över 8 år !!
Träna !!
Världens största grej för mig just nu..undra bara hur ont i kroppen ja kommer ja imorn !!
Jag & Emma (Js brors dotter) ska göra ett pass på Ego..är ledig i da så ja utnyttjar de på bästa sätt ;)
Men ja anar redan nu att ja kommer bli fast me de där & vill göra de om o om igen...

Nu är hemma-mys-kläderna på & dags att börja städa..mitt mål är idag att få hela lägenheten städad !!


De kunde vart bättre

Känner att jag behöver lite medhåll nu...
Är det nån människa som har motivation att jobba en hel dag 8 timmar & tjäna 185:- på HELA DAGEN..nej inte i timmen utan på en hel dag.
Jag får nämligen det nu !!!
Jag vill jätte gärna vara kvar men för dessa små kronor vet ja inte riktigt om ja har motivation till det.
 Sen måste jag ha Iwar heltid på dagis & självklart betala för det.
Vilken system !!
Jippi


Inte långt kvar

Tänk om det verkligen fanns en jultomte som gav en allt man ville ha på sin önskelista ?!
Min önskelista ha inte ändrats ngt..eftersom jag inte inhandlat ngt själv senaste tiden ;)

Eftersom världens bästa svärfar fixade en plattskärm till mig, så kan jag avslöja några övriga önskningar..
Okej..klart jag helst av allt just nu önskar mig massa miljarder & aldrig behöva oroa mig för ekonomin..men nu ska det va rimliga önskningar :p

Den som även vill ge mig ett jobb är VÄLDIGT kommen !!

En Matberedare !! Eftersom jag bakar näst intill varje dag & lagar otroligt god mat ;) tycker jag att de egentligen vore en självklarhet att ja redan skulle investerat en för länge sen !!
(Finast såklart är den i rosa..men den kostar även multum..så en i rostfritt stål & till MKT bättre pris duger nog lika bra !!)3 st "FADO" taklampor !! (från IKEA)"ERSLEV" Mattan 250*180 cm i "vit" (från IKEA) eftersom vi ska ha den i köket så kan man inte köpa den dyraste mattan..så den här får gott & väl duga :D& ett litet + i hörnet...Om man får önska sig ngt för barnen till sig själv...så önskar jag mig "INGOLF" juniorstol färg "vit" (från IKEA) eftersom Iwar vägra sitta i sin barnstol längre utan på våra vanliga stolar så blir de inge bra eftersom han inte når upp till maten !!!

För den som mer känner för att bidra är alltid IKEA´s presentkort MER än välkommet !!! =D


Lite extra här o där...

Även på mig sätter gosakerna sina spår ;)
Rund o go i ansiktet är de första som syns, sen ser jag att mina 25 tum jeans sitter lite väl obehagligt..Men sånt man få ta om man älskar pajer..kladdkaka..bullar..chokladbollar..ja listan kan göras lång :D Det blir inte bara nån gång i månaden man stoppar i sig gosakerna..de är VARJE DAG !!
Igår blev de en äppelpaj i gen..barnens farfar gjorde besök på kvällen så varför inte bjuda på paj !!
men men..har dåligt med bilder idag så de blir en från igår..


Wille hade kompis med sig hem igår, så när han gått hem & farfar åkt hem blev de en trött mamma som gick & la Iwar..somnade några minuter sen va ja för trött för att göra ett inlägg helt enkelt.

I övrigt med min arbetsträning som nu inte längre är det utan en arbetspraktik eftersom jag är helt ute ur sjukskrivningen & har inget med försäkringskassan längre.
Jag är väldigt kluven till detta & vet varken ut eller in om det ens är värt att vara kvar.
Kommer ta hela senare..måste få lite mer klarhet först....

Nu måste ja göra ngt så ja kommer iväg idag ialf...

Kram på er :)


Nyklippt Wille..

Va inte långt ifrån att ja skulle ta till raken på Wille igår, men vet hur mkt farfar inte vill de ;)
Så jag tog mig tid & klippte honom själv istället. Blev som sagt hyffsat nöjd ändå..nu får man ta vara på den erfarenhet man fick när jag som liten använde mina sminkdockor & barbie´s som försöks kaniner..fanns ingen som inte vart omstylad om ja säger så ;)


En dag med Iwar..

Haft en mysig dag med Iwar...bara han & jag..eftersom dagis va stängt :)
De ha blive lite film, fotboll på gården & sen ha ja vänt upp & ner på Willes rum. Less på hur tråkigt det ser ut där, så när han kom hem från skolan sken han upp av glädje.När grabbarna va på Willes träning fick ja hjälp av lilleman med potatis gratängen..Efter middan, som alltid är lika sen på måndagar pga träning så klippte ja Wille, precis va ja lovat mig själv. Han va på tok för långhårig !!! Blev super nöjd denna gång så ja ska försöka hinna ta en bild innan han sticker på skolan imorn. Tog även av lite på Iwars lugg..han vill gärna inte klippas, men ja tyckte de kunde va kul om han såg ngt ;)
Världens finaste <3 precis innan läggdags ikväll...


Måndag...dagis stängt

Tycker Iwars dagis har stängt väldigt ofta...det är väl viss många dagar på ett år som det är studiedag eller planeringsdag el va dom kallar det då dagis är stängt, i år tycker jag de har stängt en da i månaden. Det är säkert inte så att de har stängt mer än dom ska men det känns bara så ofta :/

Lite bilder från helgen..eftersom min mobil fick nå fnatt på Joys fest så blev de inte många kort..
så började kvällen..

Hjärtat <3

klicka på bilderna för att se de större !!!

Såhär verka de bli när man blandar ett gäng muskelberg m alkohol..brottning..Så fotbolls grabbarna...Eftersom jag filmade matcherna blev de tyvärr inga kort på de..
(JA..jag ska klippa Wille idag)


Kylan får gärna vänta...

Hade helt glömt hur vintern är..men nu när ja kollar igenom lite bilder så inser jag att vinter ändå inte är nått för mig..KALLT &...ja..obehagligt kallt :( Hur mkt ja än klär på mig så kan jag inte hållas varm. Önskar ja kunde de eftersom det ändå finns mkt skoj att hitta på även under vintern !!
Hur som helst så ska ja kämpa på me Wille så han blir gryyyym på brädan !! Eftersom ingen annan tycker det är "nödvändigt" så får jag själv stå för den biten ;)

Vi började kämpa redan förra vintern...Men nån månad till kan jag väl få ta vara på att ja inte fryser arsle av mig..

Trött som jag är får ja äntligen krypa ner under täcket...efter det sista måstet för dagen, kört hem Jockes brorsa..så är det mer än dags !!!

Tack & Gonatt...


lite fest & fotboll i regnet...de e så de ska va :)

Tanken va att vi skulle va pigga ida...Men de blir inte alltid som man tänkt sig.

De vart fest igår för Joy som fyller 25 den 13:e. Hon hade väl bakat en hel vecka så ni kan ana hur mkt det egentligen fanns att stoppa i sig. Desutom när jag ha tagit några glas extra så finns det inget stopp i mig när de gäller mat & gosaker.
Jag skulle nöja mig me en flaska vitt & Jocke 4-5 öl eftersom vi skulle upp 7:45 i morse & KÖRA iväg på fotbollen. Det slutade med de vi hade tänkt + x antal shots, nå glas bål & några till öl. Inte bra med andra ord...däremot va vi duktiga & vek hemmåt när dom andra gick ut..iofs så va klockan strax över 1 & de skulle inte bli så länge inne på krogen. Jag slocknade ganska snabbt men Jocke kände fylle hungern & gick på Statoil & kom nog inte i säng förns halv 3..
Mår ändå oförskämt bra för att ha blandat så mkt i går =/ Är bara trött av de få timmar sömn jag fick.

I morse for vi & hämtade Wille hos faster sen ut till Alnö..Även fast man va seg att komma ur sängen i morse så kom vi i tid :)
GIF hade delat sig i tre lag & Willes lag (lag3) spelade en oavgjord 5-5 & Wille gjorde 1 mål i den matchen sen vann dom en med 5-3 & i den matchen gjorde han 4 mål..så han är lagomt glad !!
Så otroligt roligt att se va duktiga grabbarna är & när nån gör mål (vem som helst) så blir alla i hela laget helt överlyckliga...Vilken glädje :) Trots regn hela tiden så var det inge gnäll & sura miner.

Nu ska jag ta & tina upp nå bullar & värma en kopp te..mysa ner mig i sängen under täcket & kolla på nån film. Sånt man inte kan unna sig när lille-mannen är hemma. Han kommer i eftermidda så man få ta vara på ensamma tiden. Även fast jag saknar han nått så otroligt mkt..så behövs sånna här dagar/kvällar nångång ibland.

Måste ladda upp batteri på mobilen så kommer bilder senare i kväll ;)


Nära..igen

Det tar sin tid att fara runt överallt för att lämna barnen..Man vill inte heller bara lämna dom innanför dörren & säga hejdå. Började med Wille som skulle till farfar, sen skulle jag förbi brorsan innan ja lämnade Iwar.
Blev kvar hos Magnus ett tag..Iwar & Leo lekte lite, sen kunde ja självklart inte tacka nej till Kaffe & jätte god äppel/kanel muffins..sen tvinga han i mig nån choklad muffins m dumle i som tydligen vart misslyckad...haha kunde inte riktigt sätta fingret på va som hade gått snett, men ngt va de ;)
Sen kom ja iväg me Iwar till mamma som hade åkt in till Timrå för att handla lite så hon hämtade upp Iwar där innan ja kunde åka in mot Birsta igen för en sväng på bolaget. Inte första gången ja rusar in genom dörrarna där 14:58 en lördag...tror alltid dom ha öppet så mkt länge än 15:00. Va rätt nära att denna kväll kunde blive mkt tråkigare :p

Kom hem för en halv timme sen..ja åkte strax innan 12 så de tar ju sin tid.

Nu blir de en dusch sen göra mig klar..känner ja mig rätt så räcker de inte me EN timme ;)

Hörs på en stund !!


Gomorgon lörda

Igår kväll kände jag hur skönt det skulle bli & få sova ut imorse..utan nån klockan som väcker mig.
De va precis va ja fick, 9:40 vaknade min änglar ida. Precis vad jag behövde..idag är jag en pigg Malin som har mkt att stå i idag.

Barnen ha precis fått frukost & jag ska börja packa ihop lite saker till barnen. Sen blir det en resa till stugan med Iwar & en resa till farfar med Wille..som sedan ska ner till faster Kamilla för en övernattning som han ser fram emot. Han ha pratat många ggr om att få sova hos Hugo :)

När det är gjort blir det göra oss klara för ett partaj hos Joy som har 25 års fest !! Vilken ungdom vi är ;)
Joy & jag när bruden fyllde 24...hahaha


Ska få i mig min frukost först ;)


Why ?!

Man kan ju undra varför jag skulle börja med att baka bullar i gårkväll 22:20 ?
Innan man är helt klar har det ju gått X antal timmar & så ska man prov smaka & så ligger ja inte i sängen förns 1:45..inte bra, ja som skulle skärpa mig me de där så ja blir piggare på dagarna igen. Nu börja de sakta dala neråt. Inte bra alls !!!


Men båda barnen ha kommit iväg på dagis & skolan & ja ska precis göra mig klar. Ska gå till jobbet i mkt god tid i dag, så ja inte ramlar in där i stress på minuten efter 10 när grindarna åker upp.

I eftermidda ska Wille följa me Tim hem efter skolan så ska ja hämta han runt 19 i kväll..så våran fredag kväll blir helt planerings löst annars. Ta de lugnt & äta vanilj/kanel bullar :p
Sen får vi se va helgen bjuder på, min kära vän Joy ha födelsedagsfest i morgon så vi kanske ska dit. Beror på barnvakt helt enkelt...
Söndag är det upp ganska tidigt & iväg på fotbollsmatch sammandrag för Wille...ute på Alnö är det denna helg.

Nu måste ja göra nå knop...så de inte blir som alla andra dagar....

Iwar prövar lite nya jackor..

Wille..min tandlösa älskling <3 Nyss tappat den andre framtanden..han är snart tandlös om inga nya kommer snart ;)


Kram på er <3


Slö

Hade inge inlagt på mitt schema att ja skulle bli hemma med en sjuk Iwar idag :(
Imorn däremot är Jocke hemma så måste han va hemma även imorn så kan jag ändå gå & jobba !!

Saken är den att jag ser han inte som sjuk heller..utan jag skulle mer säga att han är slö & orklös (kanske de räknas som sjuk ??)
Han har inte sovit många timmar i natt, verkade som han va orolig men sova gick inte. Så idag är han jätte slö & gör inte många knop. Han har väl sett alla filmer i Pippi-boxen snart..Mammas lilla kärlek :(

Han fick lite energi & smög in på toaletten & lekte med vattnet..som han vet att han inte får göra, men idag fick han dispans & fick leka lite ialf..Nu tänkte jag klä på han så ska vi hämta Wille på skolan. Så han får en tidig dag..inte så ofta de händer tyvärr.


Ibland behövs lugnet

Jätte snälla grabbar i dag !
Precis vad en trött mamma som jag behövde i dag, somnade inte förns strax innan 3 i natt..vet inte varför kunde bara inte somna..oro i kroppen tro ja. Ida vaknade ja av att den va borta ialf :)

Kände att ja ville ha en lugn dag..ingen kompis till Wille me hem & inte åka nånstans bara va hemma..eftersom Mån & Tis nu ha vart dagar man inte suttit i soffan ALLS !! & Imorn är de samma sak som i måndags..så den här eftermiddan/kvällen behövde jag..

Vi är i slutet av en film & snart blir de sova..eller min andra hälft ha slummra till i soffan ;) Så ni vet är de inte bara ja här hemma som somnar till filmer...
Själv somnade jag me Iwar när han skulle sova så ja sov i 2 timmar tills Jocke kom & väckte mig för han ville ha mys sällskap till filmen..
Bäst ja kollar klart så ja kommer i säng nångång ja oxå..så de inte bli som förra natten.
Nog för att vi sett filmen kanske minst 5 ggr den senaste tiden men den blir bara bätte & bättre för varje gång. "Baksmällan" är det..ha du inte sett den ha du verkligen missat ngt !! Grym film helt enkelt :D

Mammas stor kille hämtade bilnycklarna när vi skulle på dagis i morse..

Va på bra humör redan på morgonen...världens finaste Iwar <3


Gonatt & Sov gott !!
Kram <3


lilla julafton för Iwar

När jag kom hem idag så stog de 2 kassar med kläder till Iwar innanför dörren. De va Jocke som hade fått med sig dom från sin syster..kläder som Hugo har haft. Det var en ren glädje när jag kollade igenom allt...Det var bl.a både ytterkläder för höst & vinter. Precis det jag ha gått å grubblat på att ja måste köpa nu eftersom kylan börja komma & Iwar har ingen höst jacka i lagom storlek sen vinterjackan tro ja är på gränsen till för liten. Inte nog med att det va behövande så var dom otroligt fina oxå :)
Sen va de lite skor & massa andra kläder....I LIKE!!!!

Annars så är ja lite emot begagnade kläder..säga vad ni vill..Vet faktiskt inte varför men ja..svårt att förklara =/
Kläder som är från Hugo är mer än välkommet..för jag vet att dom inte ta på han vad som helst så det är fina & bra kläder & jag vet oxå vem dom kommer ifrån :)

Sen så är jag barnvakt ikväll..så jag ha tre grabbar här hemma att bråkas me själv. Bråka & bråka..dom är så snäll så. Men Wille få sitt vrånga humör lite då å då nu för tiden så han kan va lite trottsig.
Jocke är nämligen på "möte" med dom andra tränarna i Willes fotbolls lag. Vet inte om ja kan kalla de möte men dom vill kalla de för det ialf. Dom ha då detta möte på Allstar..som skulle käka lite gott & kolla fotbolls matchen..åsså skulle dom ha sitt "möte" samtidigt ;)
Så Wille´s kompis pappa är oxå på de här mötet & hans mamma jobbar till åtta ikväll så ja sa han kunde va här till dess så kunde han oxå gå på mötet !! Snäll som ja är :)
Nu ska ja försöka få Iwar i säng mitt i allt..så ja ha satt grabbarna vid Tv spelet så kanske de är lite lugnt så Iwar kan somna ändå.

Sen ska ja ställa mig i köket & baka...igen...
Ikväll blir de matbröd som är helt slut nu, sen kladdkakemuffins & även Kanel & Vaniljbullar (om ja inte är för trött för de vid den tiden)

Hörs på en stund...
Kram


inte så det räcker..

Ibland räcker tiden inte till bara..
Måndagar är som ja sagt alla andra måndagar..jätte stressiga & har fullt upp från morron till kväll...skola/dagis..jobb..middag..träning..middag..sovning..& allt där emellan..
När de va lugnt till slut på kvällen & barnen sov så myste vi ner oss i soffan till Biggest Loser Sverige !! som ja ha längtat till detta skulle börja :) Tycker dom gör ett grymt jobb som tar sig igenom detta & se skillnad efter dessa veckor..

Efter det satt sig Jocke & spela själv så tog ja min nybakta äppelpaj & la mig i sängen & kollade på en film.
Ja..jag har nu bytt ut min kladdkaka till äppelpaj varje kväll :P
Bli inte förvånad om ni snart ser mig i "Biggest Loser" ;)

Nä nu är min lunch snart slut så jag ska kramas lite me min kärlek (som är ledig ida grrr) sen springa ner igen :)


Kram på er !!


Hyss

Glömt att visa det som kom upp på Iwar´s vägg..Den sitter precis ovanför hans säng, men de va ett bombnedslag där just då så ja tyckte inte ni behövde se de ;)
Som jag sa..det är han !! Min "lill-Emil"...


Inte en lugn stund igår..

Det är sällan våra lördagar är så späckade, men i går var det inte många minuter över för att sitta i soffan :)
Redan 9 var Jocke & Wille på Norrporten Arena, jag & Iwar kom 10 för jag hann inte riktigt göra mig klar. Första matchen började 10 så vi hann precis dit, sen var det matcher fram till halv 1, Sen marscherade ALLA lag emot stan & igenom hela stan..innan vi kunde va hemma igen till 14.

Willies lag hade 2 matcher & han va så duktig (om ja får skryta lite) ena matchen vann dom med 5-0 & Wille gjorde 2 mål, sen förlorade dom andra med 8-4 eller ngt & Wille gjorde 1 mål..Hela laget har blive så duktiga tycker ja, riktigt kul att titta på nu det är inte bara spring huller om buller utan det är faktiskt taktik bakom det hela !! Sköt väder fick vi oxå..efter alla dessa kalla dagar så var det rätt dag att va varmare på!
Så roligt att ja lyckades få med mig videokameran & få allt på film.
Fotbolls-morsans outfit

Williams lag i blått...Wille närmast bollen

Hörna till andra laget...

Iwar ville såklart oxå sparka lite...

Wille tackar för laget...(titta på chefen "J" till höger..haha)

Glass efter marschen..


När vi kom hem så var det full igång med att ordna till kalaset, Jocke stack halv 3 för att kolla på nån innebandy match, själva kalaset började 16 så han missade en timme av det (väldigt planerat från hans sida!!)
Men det gick över förväntan, alla barn är så snälla..Det va några grabbar från klassen & några från fotbollen.
Roligt hade dom alla :)

Efter skattjakten blev det som man anar om man blandar en hög fotbolls killar..en fotbollsmatch :)
Wille i rött på huvve..

Takdekor i köket..

Dessa pinnar vart jätte poppis..(Marshmallows doppade i smältchocklad me strössel på)

Jag hade även bakat muffins, chockladbollar & marängswiss..dom tröck i sig av allt som fanns.

Direkt när sista grabben hade gått hem så åkte vi ut till Jenny & Fredde (J´s brorsa) & blev bjuden på middag. Super gott va de..egen gjord potatisgratäng, helgrillad fläskfilé, pepparsås åsså sallad till. Några glas vin blev det men vi var nog lite sega alla igår, blev en tidig kväll eller runt 22:15 åkte vi hemmåt Jocke skulle ju även upp & jobba 06 i morse.


Tid för dig & mig..

Längtar nått så otroligt tills i kväll när det är "våran egen tid"
Barnen sover..båda är ledig ikväll & imorgon så ingen stress att måste sova..
Vi ska bara mysa hela kvällen, har 2 nya filmer att se...Håller även på med en äppelpaj & lite annat gott vi ska vräka i oss.

Nu väntar vi på maten (Pressad potatis + lax) ska bli klar..sen familje mys tills barnen blir trötta & ska sova..
SEN är vi där..!!
Din & Min tid älskling <3


idag igen...

En till dag att sätta in bland dom andra "trötta dagarna"
Fastnade här vid bloggen..trött på de gamla & ville ha ngt nytt..när jag väl börjat vill ja få det klart. Tills klockan var 02:35 så kände ja att ja måste sova..Jag som redan va trött sen förra natten är i dag pajjad.
Men det är bara på med leéndet & jobba på :)
Jocke som är ledig idag kan ju mysa kvar i sängen, själv slutar jag 14 så det är inte så farligt.
Jag klaga inte heller på att ja måste jobba för jag tycker faktiskt om det !! Den här veckan ha vart en mkt bra vecka & vi har så enormt kul :) Då spelar de ingen roll om jag är döds trött..de är bara att gilla läget & ta att ja kanske slockna i soffan ikväll....Ha en bra dag mina vänner
kram :)


tavlor..inte min grej :p

Eftersom jag är lite emot de här med tavlor i mitt hem..el emot & emot jag har väldigt stora problem med att hitta tavlor som passar in i vårt hem. Därför kör jag med väggdekor/väggord..
Den senaste som kom upp i dag...

Har även en som ska upp inne i Iwar´s lilla vrå...den är så han !! Kunde inte matcha bättre, ska få upp den i morn är de tänkt. Så ni få se bild på de då :)
Enda tavlor vi har är "familjeväggen" vid min arbetsplats ;)


trött? ja !

Efter mina 4 timmars sömn i natt är jag trött...*gäsp*
Har enbart mig själv & skylla så klaga hjälper ju inte heller, el ja skulle nog kunna säga att de är liiiite Jockes fel oxå..Att han sluta 00 i natt & efter några dagar nu utan att vi direkt ha hunnit umgås så höll ja mig vaken några timmar extra i natt..enda tiden vi kan umgås är på natten (?!!)

Så nu har jag rotat igenom alla mina kläder ett XX antal ggr utan att ja fortfarande inte vet va ja ska dra på mig i da...kan inte tänka klart i da känner ja. Tur jag ha mina kladd-muffins & smulpajen att proppa i mig ida så blir ja på bättre humör :)


Mmmmums...

Har nu äntligen fått mig en plattskärm till min dator !! Tack än en gång svärfar :) Det blev otroligt mkt finare än tidigare med en klump på skrivbordet.

Åsså ha ja kommit tillbaka in till en bakperiod igen..i förrgår bakade jag matbröd, är såå mkt godare med hembakt än när man köper. Tyvärr så räcker de inte så länge men gott äré ju så de är svårt att låta bli det.
Nu ikväll har jag slagit ihop en smulpaj & kladdkake muffins :D


Ska nog baka till några fler muffins till Willes barnkalas oxå..så de blir mer baka den här veckan.
Fundera faktiskt på om ja ska ta en heldag att bara baka..både mat & fika bröd...fylla upp frysen så vi har ett tag :)

Från en sak till en annan, nu ska ja koppla in nån grejs till Jockes X-box..ibland är de en nackdel att va den tekniska i familjen :p


(?)

Jag ska tjata lite till om mitt hår som jag fortfarande är tveksam på om jag gillar eller ej..Med de känns ändå bättre nu än i början när de vart grå skiftning i slingorna.
Nu när ja tvättat håret efter senaste färgningen så blev färgen bättre & ja kan acceptera det mer.
Inte riktigt dom slingorna jag vill ha men det är bättre än gråtonen ialf...sen gör blixten färgen ljusare..så håret är lite mörkare. Svårt att få me på bild :pNu ska ja få de små i säng, sen blir de bakning på hög nivå !!


en sån där jobbig dag

Vilken dag...fullt upp sen 7:30 i morse..tills 9:15 då jag slocknade med Iwar..
Vaknade nu & va tvungen att dra mig ur sen varma sängen, jobbigt å va tjej i bland då sminket måste tvättas av när man råka somna, sånna tillfällen hade ialf ja vela vart kille & bara kunna lega kvar & fortsatt sova.

Direkt efter jobbet idag for jag & Wille iväg för att köpa saker inför hans kalas...vi blev borta 3 timmar innan vi hittat allt vi skulle. Men ändå glömde vi en sak...typiskt !! Tur vi inte är ute i sista sekund ialf.
Men roligt kommer dom att få :)
Sen for ja ut & hämtade Iwar som på eftermiddan har vart hos mormor, eftersom Jocke jobba & hade han vart med på shopping-rundan så hade det inte bara tagit 3 timmar utan vi hade nog fortfarande vart ute.

Så nu ska de bli skönt att få krypa ner i sängen igen..den är MKT efterlängtad.

Tack & Gonatt :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!