Julen

Så va julen över & jag är tydligen inte den enda som tar en liten semester från bloggen :)
Ja ha inte vart hemma så mkt i helgen & sen ha man haft fullt upp..men nu ska ja försöka komma igen.

Julen spenderade vi hemma hos min brors familj..hela min familj & Saras (brors sambo) familj var med så vi blev med alla barn 16 st. Vi hade en jätte trevlig & mysig jul..massor med god mat & en enorm hög med klappar, som alla 6 barn skulle dela på.
Våra barn fick nog allt dom önskade sig + lite till & dom blev mer än nöjda.






Juldagen åkte vi i vanlig ordning till barnens farmor & farfar & firade julen en gång till..
Mera god mat & mer julklappar till barnen. Inte så dumt att tomten kommer 2 ggr.
Vi har haft en jätte trevlig jul helg..då talar jag nog även för barnen.




Nu hoppas ja bara att vi får vara friska resten av året. För på fredag åker vi upp till Vemdalen & firar helgen där.
Med tanka på hur många runt omkring som åkt på magsjuka senaste veckan så blir man ju inte förvånad om man skulle åka dit (!)

Nu ska ja färga håret..SJÄLV..senaste 9 åren ha ja alltid gjort hos frissan, så vi få se hur de här slutar =/ Har varken ork el tid att gå nånstans nu...när ja ändå bara ha brunt så kan ja väl inte misslyckas tycker ja..
ska få till nån före/efter bild så få vi se om ja är nå proffs :)

Hej så länge...


En vit jul

Det är en stor chans att vi får en vit jul..inte så lite heller..runt en meter vit jul ute..
& ca 90 kvm vit jul inne :)





Under kan ske..

Då va de klart...trodde ALDRIG detta om mig, att jag skulle sätta mig på den här (hemska) platsen igen.
Men tänk va fel man kan ha, desutom känns de faktiskt hyffsat måste ja säga. Börja ana om ja blive galen men ja tro bara att ja insett va som behövs göras..
Hade nån sagt till mig för nå år sen att jag skulle göra detta nu skulle ja nog bara skratta & undra va de va för miffo som ha sånna ideér.

I Januari börjar ja plugga...jo du läste rätt. Jag som ALLTID hatat allt med skola & skoless redan när ja börja sjuan. Kommer nu under våren bara fixa till mitt slutbetyg som ja inte ha =/ Sen till hösten ska ja läsa ekonomi, de se ja verkligen fram emot !! Får dock ta den här våren först..


Hittade nå dammiga bilder på den andra datorn...


Gomorgon


(Denna bild togs av min vän Linda Sundling i sommras)

Sitter här mellan valet & kvalet om Iwar ska på dagis idag (?)
Han ligger fortfarande & sover..jag ska vara på bilbesiktningen 9:30, jag kommer alltså INTE hinna väcka honom lite smidigt & klä honom & ge honom frukost på denna tid. Så lätt är de faktiskt inte att få honom på benen & redo för dagis, speciellt när han hellre vill va hemma.

Igår va vi som sagt ute i Birsta & fixade med lite julklappar, det är ju typiskt att när man väl bestämt sig för ngt så är allt slut som man ska ha..måste vart hur mkt folk som helst ute i helgen & handlat. Därför ratar jag nu Birsta resten av julen & fixar resten i stan. För så roligt är de inte att knuffas me allt folk där ute.

Nu kommer de nån tassande i hallen...bäst vi gör lite frukost så vi kommer iväg med bilen ialf..


20 Dec 2010

Gomorgon !!

Kan de äntligen ha slutat snöa nu ? De sägs de ska snö mer i da..men de är inte varje da ja litar på vädret.
Dagis är stängt i dag så Iwar är hemma i dag..igen :) blir bara dagis i morgon för honom sen lång ledig fram till Januari.
Vi tänkte ändå åka ut & fixa julklapparna i da, känns som de inte är hela världen att han är med..
Blir att börja med att skotta fram bilen innan vi ens kan ta oss nånstans.

I lördags var vi & kollade på innebandy..fördelen med sport intresserade barn är ju att man kan ta med dom på de mesta.


Ha en fantastisk bra början på en vecka som kommer bli helt annat än en vanlig vecka ;)

4 Dagar kvar


Snön som faller

Gomorgon snöiga lördag !!
Efter gårdagens snöfall så trodde ja att de ialf skulle sluta under natten. Men när jag slår upp ögonen så faller snön fortfarande.

Vi kom precis hem efter hämtningen av Wille på skolan igår..



Wille hade fotbollsträning igår..som han såg fram emot det..Nu får han vänta några veckor på nästa träning vilket inte är lika populärt =/
Efter vi hade varit hos min pappa åkte vi med Wille till hans farfar & blir där över helgen..J jobbar 06-16 i da så jag & Iwar har dagen för oss själva. Började våran lördag med en sovmorgon till 11:30 !!! Då fick jag även väcka Iwar..haha..

Vi ha fått i oss en frukost/lunch..ska försöka få på grabben kläder sen ska vi gå ut i snövädret. Just nu sitter han med sina skridskor på, men jag tvivlar att nån isplan är skottad =/ Vi få ta snowracern & gå en sväng..



Ha en trevlig lördag...


Drakborgen

Igår bjöd brorsan med mig & Iwar på drakborgen så att Iwar & Leo skulle få leka av sig.
Första gången för Leo & för Iwar va de som första gången för oxå, han va runt halv året när vi va där sist..så han ha nog inge minne av att han vart där tidigare. Tror grabbarna uppskattade det väldigt mkt.
När vi kom dit va de bara 3 andra små barn där som sedan åkte & vi blev helt själv där. Ganska skönt ändå för man hörde exakt vart dom va. När vi va tvungen att dra oss för Wille skulle hämtas från skolan så hade nog grabbarna gärnat stannat ett tag till.








Såhär trött vart Iwar när vi kom hem..


Idag känns de som snöstorm ute, Iwar & jag har vart ute & skotta fram bilen en gång i morse..snart dags att gå ut igen. 
Kl fem är det fotbollsträning för Wille, som drar igång i da..el de är träning i da sen är de uppehåll igen tills efter nyår. Men grabbarna ser sååå framemot att få sparka lite boll !! Iwar & jag kommer självklart oxå närvara på bänken..få se hur mkt Iwar lärt sig från förra vintern om att sitta på sidan & inte få medverka ;)
Efter träningen blir det ut till barnens mormor & morfar..den här dagen är morfar´s fördelsedag..
HippHippHurra !


8 dagar kvar till jul

Ja säger välkommen till en torsdag som kan innehålla vad som helst i stort sett !
Iwar blev hemma med mig hela veckan (!) Just nu sitter vi & kollar på "Alvin" funderar på om vi ska ta & gå ut snart..kände när ja va upp me Wille på skolan imorse att de va mkt mildare ute & mera snö !! :)

Första julklappen inslagen.."bara" resten kvar..=/


Igår kväll va farfar & farmor barnvakt åt pojkarna medans ja åkte ut på Birsta med min mamma. När vi kommer till att handla kläder i julklapp till barnen tycker hon de är lika bra att ja är med så kläderna duger & de används..Blev 3 timmar i Birsta hettan & vi hittade de vi skulle.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag som VERKLIGEN hatar att ha mössa (är inte den typen som passar i det helt enkelt) tog ett bildbevis igår bara för att visa att i extremt kalla väder ha ja faktiskt de ändå.


Nä..bli ja bara tröttare & tröttare av att sitta inne, så vi ska gå ute & skotta fram bilen ialf :)
ps: tänk att de bara är 8 dar kvar till jul...


Gårdagen 14 Dec

Igår va Iwar hemma med mig. Just nu känner ja att jag är lyckligt lottad som får umgås me min underbara unge hur mkt som helst, det är en fantastisk tid i hans liv han är i nu & när det bara är han & jag hemma så kan vi sitta & mysa hur länge som helst. Få ta vara på de här dagarna som är kvar tills han börjar heltid på dagis igen (10 jan) Men igår så ville han baka. Så det fick bli "cornflakeskakor" finns de nå enklare.

Så fort Wille kommer från skolan är de inte så mkt mysa kvar..då är de full fart här med alla möjliga aktiviteter dom kan hitta på :)
För att roa 2 pojkar me mkt energi så klädde vi på oss & gick ut & åkte lite snowracer..synd de ska va så kallt (-20) Lite mildare grader så hade vi kunna vart ute hur länge som helst. Man blev fort frusen =/ Vi åkte lite i slänten ner till gästparkeringen här utanför först, men den är ganska kort & enformig så vi gick en sväng så ja fick dra dom en bra bit.

Hämtade ut ett paket som ja hade liggandes på pressbyrån oxå..!!
En tavla & en tidning..dessa tidnigar kan ja "läsa" när som helst & jag använder dom mest bara som inspiration..spelar ju lixom ingen roll om den kom ut i dag el för 2 år sen, lite mkt intressant ändå :)


Nu ska ja & Iwar göra lite ärenden, hoppas ni får en bra dag.
Endast nio dagar kvar till jul !!


Lucia

06:15 ringde klockan idag..Fy för den tiden på morgonen =/
Va bara att kliva upp & göra sig klar..sen väcka storebror så han va klar. Att sedan väcka Iwar så tidigt är inte de lättaste. Så de blev att jag klädde på honom medans han fortfarande sov. Men första gången på länge var vi bland dom första på dagis (07:14)..& till morgonens lucia firande. De va sagt att luciafirandet skulle hållas utomhus som vanligt..så Iwar hade tomtedressen utanpå overallen. När vi kommer dit så säger dom att de blir inne ändå..tyckte synd om barnen som skulle stå ute & sjunga i -17 grader.
Även att reflexerna på overallen lyser igenom :)

De vart bara av me overallen..blev en väldigt stor & pösig tomtedräckt istället. Men han va minst lika söt ändå.
Dom va så otroligt duktiga..kom in hela tåget & sjöng. Iwar va nog mest förvånad av att de va så mkt folk där så han satt som ett ljus på golvet & försöka hänga me så gott han kunde i låtarna. Tittade inte ens ut bland folkmassan :p Inte förns allt va klart såg han att vi faktiskt satt precis framför honom.
Iwar tassar in..


Världens sötaste tomte 


Iwar blev kvar på dagis idag, Wille är på skolan..dom har inte luciatåg förns i 3:an, då är de i GA kyrkan. Så Williams klass traskade ner för att kolla på dom.
Själv sitter ja me en kopp kaffe & hembakta lussebullar..tänkte försöka börja slå in nån julklapp oxå. I vanliga fall sitter ja natten före & slår in rubbet.. =/

Ha en underbar Lucia dag !!


Tredje advent..



En dålig updat just nu skulle ja kunna skylla på jul stressen..!
(Om ja nu skulle ha nån julstress alltså)

Helgen ha faktiskt vart en skön helg..lördagens hockey träning för Wille hoppade vi över & tog en riktigt skön sovmorgon..låg kvar & myste i sängen tills klockan började närma sig 11 :) De kallar ja lördags lyx.
Som hastigast kom vi på att vi skulle gå på bio hela familjen. Eftersom Iwar oxå var med blev det "Sammys äventyr" Trodde aldrig de skulle gå så pass bra med Iwar som det faktiskt gjorde. Han satt på sin stol hela filmen (förutom dom 10 sista minuterna då han kom över till mitt knä) Tror de va själva bion som gjorde det. Att det var så stort för honom & mörk & högt ljud..han tyckte verkligen om det. Samma med Wille..de va faktiskt första gången även för honom...men jag trodde aldrig de skulle va nå problem me han. Han är ju faktiskt en stor kille nu. Sa inte ett ljud på hela filmen. Däremot hade vi några små tjejer framför oss som skötte snacket. Men det är sånt man får ta på en barn bio tycker jag :)


I morse for vi ut i vanlig ordning på hockeyn..resten av dagen har vi bara varit hemma & myst. Byggt ihop en Lego båt me grabbarna & kollat på filmer. Ganska skönt ändå att inte ha så mkt planer under helgen.

Wille gul tröja närmast..


Wille skulle få välja vilken mat vi skulle äta i da..han skulle säga sin absoluta favorit rätt. Det blev mammas korv/grönsak/potatis gryta (!!) Trodde han skulle säga hamburgare..eller ialf pannkaka..=/

Dagar som gått sen senast i bilder:

I torsdags va jag & Iwar hemma hos brorsan så pojkarna fick leka nästan en hel dag..
Bilbanan vart snabbt en favorit..


Magnus for iväg på affärn..för att hålla barnen i styr spanade vi efter tomten :p

Hann även smygsitta mc´n medans han va borta ;)


Sen ha vi mammas sportfåne..nog vet han hur de ska se ut :)


Klockan är inte ens sju men lillemannen sover redan.
Så de blir läsläxan me William innan mina ögon oxå slå igen..


8 Dec 2010

Va säger man..dåligt av mig att inte uppdatera. Kan inte heller skylla på att ja inte ha tid för ja kanske är den som ska ha hur mkt tid som helst för de.
Det har helt enkelt inte blive så..
Sen ha Iwar vart hemma me mig väldigt många dagar nu & han tycker ja inte är så rolig när ja sitter här !!

Igår bakade jag & Iwar den andra satsen me lussebullar..eftersom dom andra tog slut på nån da så tyckte ja de va dags för fler.

Men idag så fick han gå på dagis & leka av sig lite..så jag passade på att åka ut me brorsan & Nora på Birsta..hade faktiskt en anledning till att åka ut dit ida :) Har några födelsedagar här innan jul..

Fick en panik känsla inom mig i dag när jag läste att någon hade drabbats av "pälsängrar" hemma. Så nu måste jag riva ut allt från min walk in closet & skura vart enda litet hörn. Vill inte drabbas av detta odjur !!

Men de får bli i morn nu ska ja bädda ner mig i soffan med allt gotta man kan tänka sig..en film på de så är kvällen räddad..

GoNatt !!


Fartfylld lördag

En lördag med mina pojkar är inget annat är fartfylld..
Halva dagen gick tyvärr bort för jag var inte iform förns runt 12 =/ En dålig förmidda för min kropp helt enkelt. Men den slutade mkt bättre än den började så !!

Jag & pojkarna traskade ner på apoteket på förmiddan, de va mkt kallare än ja trodde. Men vi hade faktiskt klätt på oss & va redo för kylan.

Vet inte om ja sagt ngt om Willes senaste tandlossning (?) Han tappade den nämligen i Tisdags när vi käkade skumtomtar..den fastnade visst i tomten :p Nu är han verkligen nära till tandlös !!

Sen ha ja en liten kille som verkligen inte accepterar att han är för liten för hockey. Går inte många minuter under en dag han inte spelar el håller på me Willes utrustning.
Självklart ska Zlatan tröjan på oxå..är de inte är Zlatan så är de Messi !


(Se att min kamera fått fnatt..de suddiga bilderna gillar ja inte)


Hela eftermiddan ha vi gjort en massa...bl.a. städat stor del av lägenheten..Kollat 2 filmer..spela innebandy/hockey..ätit massa gotta..myst i soffan tills Iwar somnade i mitt knä ♥

Nu ska ja själv krypa ner i en ren bäddad säng..finns de nå bättre ?! :)


Efterlängtad värme

Kan säga att min energi för blogg ha vart på minus.
Lika så graderna inne i våg lägenhet..när man fryser dygnet runt har man varken ork eller lust med nånting. Kan inte ta en varm dusch för det finns ändå inget varmvatten. Lite ljummet till kallt =/
Kan säga det va en ren glädje & lättnad när man kom hem tidigare i dag & inser att vi har värme !!
Nu är det även jätte varmt..skönt med andra ord :)
Jag kommer aldrig klaga på värmen igen !!

Nu ska ja lägga pojkarna..sen ska ja faktiskt slå mig ner i soffan me ett glas vin..ha några filmer som är lånade som inte hunnits me :)

Avslutar min fredag me nån bild från senaste dagarna..




HaPPy FridaY


1 December

Ute i sista sekund är inget ovanligt när det gäller mig.
Igår på Willes träning hörde jag 2 mammor som pratade om adventskalender, slog mig att jag fortfarande inte fixat barnens. Så de blev en sväng på Birsta efter träningen för att leta rätt på den Wille länge nu tjatat om.
Det enda som är bra med att vänta till sista dagen är att dom sänker ner alla till 50% :p
En Lego City kalender blev de..dock fick jag inte köpa en till Iwar oxå..för det skulle va orättvist sa Wille..för när han va liten som Iwar, så fick inte han nån sån kalender. Istället fick han en chokladkalender..lite tråkigt tycker ja..men han va så nöjd så :)

¤¤¤¤¤¤

Efter skolan i dag följde William med hans kompis T hem..då passade jag & Iwar på att baka en omgång pepparkakor. Fick nu bekräftat igen att jag inte kan baka de. Eller nu fick vi ialf en plåt med fina kakor..sen den andra plåten blev de bara svart. (Glömde faktiskt bort den)

Såhär ser de ut när Iwar bakar pepparkakor..Alla ska få plats :p


Hämtade William strax efter 18...Iwar somnade redan när jag hade klätt på han. Han satt & väntade på mig så såg ja hur ögonen bara åkte igen :p så de blev sängen när vi kom hem..blev en tidig kväll för honom.
Däremot så började jag & Wille me lussebullar, hade faktiskt förträngt vilken tid de tar. William ville inte avbryta & lägga sig heller så han kom i säng halv 11 nångång =/
Kan erkänna att ja är världelös på pepparkakor..men jag är grym på lussebullar !!
OM dom vart goda...de är bra om de finns nån kvar i helgen.



RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!